SCT 17

Help Center

FAQ

Var hittar jag de korta instruktionerna (Onepager) med den tillverkarspecifika positionsinformationen?

Var hittar jag de korta instruktionerna (Onepager) med den tillverkarspecifika positionsinformationen?

De korta instruktionerna (Onepager) finns i Bosch Download Library: https://www.downloads.bosch-automotive.com

Följande länkar tar dig direkt till de tillverkarspecifika korta instruktionerna:

ALFA ROMEO

AUDI

CITROEN

FIAT / JEEP

HONDA

HYUNDAI

KIA

MAZDA

MERCEDES

MITSUBISHI

NISSAN

PEUGEOT

PORSCHE

RENAULT

SEAT

SKODA

SMART

SUBARU

TOYOTA

VW

---Separator---

Hur fungerar avståndsmätningen?

Hur fungerar avståndsmätningen?

Avståndsmätningen görs med kameran och referenspanelen. Kameran mäter avståndet mellan justeringsdonet och referenspanelen.

Avståndsmätningen är endast möjlig om referenspanelen är helt synligt i kamerabilden.

Avståndsmätning av hjulnav

Driving Assistance Systems_multi

1. Välj i Bosch ADAS Positioning hjulnavet som referenspunkt för avståndsmätning.

2. Placera inriktningshjälpen med referenspanelen för avståndsmätning på hjulnavets nivå.

Referenspanelen för avståndsmätning markeras i Bosch ADAS Positioning så snart den upptäcks.

Det aktuella avståndet visas i Bosch ADAS Positioning.

---Separator---

Avståndsmätning av stötfångare

Driving Assistance Systems_multi

1. Välj i Bosch ADAS Positioning stötfångare som referenspunkt för avståndsmätning.

2. Placera inriktningshjälpen med referenspanelen för avståndsmätning på stötfångarens nivå.

Referenspanelen för avståndsmätning markeras i Bosch ADAS Positioning så snart den upptäcks.

Det aktuella avståndet visas i Bosch ADAS Positioning.

---Separator---

Hur justerar jag justeringsdonet med geometriaxeln?

Hur justerar jag justeringsdonet med geometriaxeln?

Inriktningen av justeringsdonet på geometriaxeln via en virtuell linje (1). Den virtuella linjen visas i kamerabilden i Bosch ADAS Positioning. På den virtuella linjen måste det finnas två centrerade referenspunkter för fordonet, till exempel tillverkaremblemet (2) på fordonets framsida och antennen på fordonstaket (3). Zoom-fönstren visas när inställningarna för detaljvy är aktiverade.

Driving Assistance Systems_multi

---Separator---

Inriktningen till fordonets geometriaxel

• Rikta in den virtuella linjen mot emblemet och antennen på fordonstaket för att justera justeringsdonet med fordonets geometriaxel.

Driving Assistance Systems_multi

---Separator---

Initiera kamera med QR-kod

Initiera kamera med QR-kod

1. Starta Bosch ADAS Positioning.

2. Anslut kameran med USB-kabel till din bärbara dator/surfplatta.

Kamerabilden visas.

3. Håll QR-koden helt i det gröna fältet i kamerabilden.

QR-koden detekteras.

Kameran initialiseras.

Kamerans serienummer sparas i "Inställningar".

---Separator---

Varför känner kameran inte igenom referenspanelen?

Varför känner kameran inte igenom referenspanelen?

Referenspanelen är inte helt och hållet i kamerabilden.

• Se till att referenspanelen är helt synlig i kamerabilden.

---Separator---

Referenspanelen döljs av andra objekt, t.ex. en batteriladdare.

• Se till att inga andra objekt döljer referenspanelen.

---Separator---

Kan jag använda olika kameror på en bärbar dator/surfplatta?

Kan jag använda olika kameror på en bärbar dator/surfplatta?

• Ja, med Bosch ADAS Positioning kan olika kameror användas på en bärbar dator/surfplatta.

• Varje kamera måste initialiseras med en QR-kod med Bosch ADAS Positioning.

• Kamerans serienummer sparas under "Pictogram Inställningar".

• Under "Pictogram Inställningar" måste alltid serienumret på den kamera som ska användas för justering väljas.

---Separator---

Kan jag använda en kamera på flera bärbara datorer/surfplattor?

Kan jag använda en kamera på flera bärbara datorer/surfplattor?

• Ja. En kamera kan användas på flera bärbara datorer/surfplattor med Bosch ADAS Positioning.

• På varje bärbar dator / surfplatta där kameran ska användas måste kameran initialiseras en gång med QR-kod.

• Kamerans serienummer sparas under " Inställningar".

• Under "Pictogram Inställningar" måste alltid serienumret på den kamera som ska användas för justering väljas.

---Separator---

Vad används referenspunkten "Användardefinierat" till?

Vad används referenspunkten "Användardefinierat" till?

Referenspunkten "Användardefinierat" är för fordonstillverkare som behöver en avståndsmätning direkt från det främre kamerasystemet. En mätning med referenspanelen på inriktningshjälpen är därför inte möjlig. En andra person behövs, som placerar referenspanelen exakt på det främre kamerasystemet under avståndsmätningen.

1. Välj referenspunkten "Användardefinierat".

2. Placera referenspanelen med hjälp av en andra person i nivå med det främre kamerasystemet.

3. Positionera justeringsdonet på nödvändigt avstånd.

---Separator---

Inställningar

Ändra språk

Ändra språk

1. Välj det önskade språket under "Pictogram Inställningar >> Allmänt >> Språk".

2. Bekräfta ändringar med <Spara> .

---Separator---

Aktivera/avaktivera detaljerad bild

Aktivera/avaktivera detaljerad bild

Med den detaljerade bilden förstoras valda områden i den visade kamerabilden. Detta gör att den vertikala linjen kan justeras mer exakt med referenspunkterna på fordonet.

1. Den detaljerade bilden aktiveras/avaktiveras under "Pictogram Inställningar >> Allmänt >> Detaljerad bild".

2. Bekräfta ändringar med <Spara> .

---Separator---

Översikt över de initialiserade kamerorna

Översikt över de initialiserade kamerorna

Den initialiserade kamerans serienummer visas under "Pictogram Inställningar >> Kameror >> Kamerans serienummer".

---Separator---

Välj den intialiserade kameran

Välj den intialiserade kameran

1. Välj serienumret för den använda kameran under "Pictogram Inställningar >> Kameror >> Kamerans serienummer".

2. Bekräfta ändringar med <Spara> .

---Separator---

Anpassa linjefärgen och linjebredden på den vertikala linjen

Anpassa linjefärgen och linjebredden på den vertikala linjen

1. Välj den önskade linjefärgen under "Pictogram Inställningar >> Färger >> Linjefärger".

2. Välj den önskade linjestyrkan under "Pictogram Inställningar >> Färger >> Linjestyrka".

3. Bekräfta ändringar med <Spara> .

---Separator---

Justera färgen på referenspanelen

Justera färgen på referenspanelen

1. Välj den önskade färgen under "Pictogram Inställningar >> Färger >> Markering referenspanel".

2. Bekräfta ändringar med <Spara> .

---Separator---

Villkor för användning

Juridisk information

Sekretessförklaring

Robert Bosch AB 2019, alla rättigheter är förbehållna